5-филтърна система за пречистване на вода Aqueena Pro

С 5-степенния филтърен щит на системата за пречистване на вода Aqueena Pro известната мисъл на Луи Пастьор  - „Човек пие 90% от своите болести”, намира първото си опровержение.

Досега вашите органи бяха единственият филтър за многобройните замърсявания в питейната  вода. За разлика от тях филтрите на Aqueena Pro са подменяеми.

Системата за пречистване на вода Aqueena Pro пречиства водата до степен на природно чиста - http://tinyurl.com/zytt3hz, а това, освен за цялостното ни здравословно състояние, помага и за подобряването на имунитета ни.

Прочетете повече за Aqueena Pro: http://tinyurl.com/gldp55u

 

Готварски съдове шедьоври на Zepter

През последните години особена популярност придобиха храните с органичен произход, като дори се слага знак за равенство между тях и понятието здравословна храна. Но нашите навици за хранене не са се променяли от стотици години насам и дори и да купувате качествена храна, ползата от нея ще се губи, ако вие все още продължавате да я приготвяте по неправилен начин. Не толкова храната сама по себе си, а начинът, по който я приготвяме я прави здравословна!

В готварските съдове на Zepter храната се приготвя без мазнина – доказано е, че при прегряване мазнините образуват канцерогенните трансмастни киселини и акролеин – високотоксична и опасна за здравето субстанция, които ние неминуемо приемаме заедно с храната, приготвена в нея. Храната не залепва/загаря поради специалния Zepter метал 316L, от който са изработени съдовете. Така за разлика от други съдове с нанесено допълнително покритие (с доказано канцерогенно действие) не се създава допълнителен риск за здравето ни.

 Храната, приготвена в готварските съдове на Zepter се приготвя без вода и на ниски  температури, с което тя изглежда по-добре – не променя цвета, формата и текстурата си, по-вкусна е, защото са съхранени естественият ѝ вкус и аромат и запазва хранителната и биологичната си стойност – витамини, минерали, протеини, макро- и микроелементи, а така оставаме здрави!

 За повече информация: http://tinyurl.com/zh97om2

 

Система за вакуумиране и пакетиране на храна Vacsy

Навярно ви е познато явлението – поглеждате в хладилника и отново виждате големи количества неконсумирана храна.

Напрегнатото ежедневие на работната седмица ни носи различен ритъм на хранене и,  на практика, се получава така, че с досада започваме да ѝ търсим място за съхранение в хладилника, да я подбутваме от рафтче на рафтче и от чиния в чиния, докато накрая се озове на последната си спирка – кошчето за отпадъци. Ако се опитаме да си представим равностойността на тази храна в парично изражение, едва ли бихме я изхвърляли така лекомислено ден след  ден.

За съжаление ние не сме изключение, а потвърждение на тъжната статистика за 2  млрд. тона изхвърляна храна в света, което се равнява на половината от общото произвеждано количество храна в световен мащаб! Страните от Европейския съюз не остават по-назад – потресаващите цифри са за 22 млн. тона изхвърляна храна годишно. Къде е България в тази класация? Данните посочват, че у нас всяка година се изхвърлят около 140 хил. тона годна за консумация храна. Как можем да противодействаме на тази световна тенденция?

Широко използваното замразяване или охлаждане на храната в хладилник се оказва недостатъчно ефективно, защото не успява да забави в оптимална степен неизбежното  разваляне на храната. Но за сметка на това тя чувствително губи вкусовите си качества и добрия си външен вид. Не само че изсъхва, но и предава специфичната си миризма на околните продукти в хладилника. Затова не се учудвайте, ако кашкавалът се е умирисал на риба, а шоколадовата торта ухае на свинско с кисело зеле.

Тези неприятни факти могат да се избегнат, ако храната се съхранява в обезвъздушено пространство. Вакуумирането ѝ чрез изтегляне на въздуха с вакуумираща помпа възпрепятства развитието на бактерии, плесени и гъбички поради липсата на кислород, необходим за оцеляването им, а това поддържа вкуса и питателните свойства на храната в непроменено състояние! Вакуумирана и съхранявана в хладилник храната остава свежа и здравословна до 5 пъти по-дълго, отколкото, ако разчитаме единствено на обичайното ѝ съхранение в хладилник.

Научете повече от каталога на системата за вакуумиране VacSy®: http://tinyurl.com/h2zsqox