Zeazoo

Изложител: ЗИЗУУ ЕООД

Български производител на бутикови, ръчно изработени обувки за „босо“ ходене за всички възрасти и сезони.

Зад марката Zeazoo® стои семейна компания, основана през 2011 г. от Йордан Злогошки – моделиер на обувки и трето поколение обущар и дъщеря му – Гергана, която през 2011г. е в очакване на третия си син.

ЗИЗУУ ООД е сред първите производители в световен мащаб на т.нар. обувки за „босо“ ходене.

ZEAZOO® В ПОДКРЕПА НА “БОСОТО” ПРОХОЖДАНЕ И МИНИМАЛИСТИЧНИТЕ ОБУВКИ

Във възрастта на прохождане, стъпалото на детското краче е подплатено с мастни възглавнички, които предпазват от болка, ставите са много еластични и детските крачета се мускулатурата и сухожилията са още слаби, но с времето стават все по-силни.

Преди няколко десетилетия се налага схващането, че детското краче е със слаба мускулатура и обувките трябва дая го “подкрепят” при прохождането, като са с твърда, изолираща подметка, твърда пета, да обхващат здраво глезена и да не позволяват много движение вътре в обувката.

Експертни изследвания от последните няколко години показват, че така наречените „подкрепящи обувки“ приучват прохождащите деца да стъпват на петата си. Така в поемането на тежестта не участва цялото стъпало, с което се създава риск от деформации на стъпалото и гръбначния стълб в по-късна възраст.

СЪВРЕМЕННИТЕ ПЕДИАТРИ И ОРТОПЕДИ ПРЕПОРЪЧВАТ ДЕЦАТА ДА ПРОХОЖДАТ БОСИ.

Ходенето с боси крачета по равната настилка у дома не е равносилно на „босо” ходене. Само активното движение върху разнороден терен и усещането за неравностите на повърхностите навън позволяват на детето да държи главата си изправена, да придобие значително по-добра координация и да изгради добре развита мускулатура. В подкрепа на босото ходене, Zeazoo® създава минималистични обувки, сандали, ботуши и пантофки, в които усещането е близко до босото ходене. Те предпазват от замърсяване и нараняване, и позволяват безопасното изследване на света навън. Колекцията на Zeazoo® за деца от 0 до 14 години - се грижи за първите стъпки на детето и периода на бързия му растеж. Zeazoo® предлага също така дамска и мъжка линия.

ОБУВКИТЕ ZEAZOO® СА:

Изцяло от естествена кожа, с безхромово обработен кожен хастар, подметката е лека, еластична, равна и мека, с марка Vibram® (световен производител на висококачествен ходилен материал). Всички продукти са без стягащи, твърди елементи и изкуствени вложки. Широки са в областта на пръстите, за да може палецът да се “разпери” добре и да поеме правилно тежестта на тялото при ходене. Тънката и еластична подметка, позволява на всички мускули, сухожилия и стави в стъпалото да участват в движението, така се развиват правилно нервната и опорно-двигателната системи.