Баланс между душата и тялото

Създадена през 1921 г. като фармацевтична лаборатория със собствена градина за медицински растения, днес Weleda се е превърнала във водещ световен производител на холистична натурална козметика, както и фармацевтични лекарства за антропософска терапия. Откакто е основана, Weleda следва цели, които произтичат от основополагащите й принципи. Нашите продукти са предназначени за подпомагане на хората в тяхното лично развитие, в поддържане, насърчаване и възстановяване на здравето им и в техните усилия за активно физическо благосъстояние и балансиран начин на живот.

Името на Weleda

Историческата личност Веледа е била високоуважавана немска лечителка и светица. Тя е живяла през 1-ви век след Христа в горното течение на реката Липпе. Според римския историк Тацитус, тя е била боготворена от съвременниците си. Името като такова произхожда от келтския корен „Velleda" – означаващ мъдра жена, която има пророчески способности. Рудолф Щайнер предлага това име за новосъздадената марка с цел да подчертае връзката между медицинско и духовно в произхода  й.

В служба на хората

Днес Weleda се предлага в над 50 страни на пет континента. Трите основни фабрики, където е започнала историята на Weleda са в Арлесхайм, близо да Базел в Швейцария; в Швебиш Гмюнд близо до Щутгарт в Германия и във френския град  Юнинг, Елзас. От тези бази и от фирмените клонове по целия свят Weleda произвежда  стотици натурални козметични продукти и хиляди фармацевтични продукти,  като част от тях все още използват медицински растения от собствените ни градини. Отговорното отношение към природата и хората винаги е формирало част от бизнеса ни, от момента, в който Рудолф Щайнер представя визията си за компания в служба на хората и света като цяло. Дали чрез феър трейд, биодинамично отглеждане или подпомагане напредъка на служителите ни, устойчивото развитие е част от корените ни.

Козметика

Козметиката на Weleda се произвежда с огромно внимание към избора на суровини с най-високо качество в модерни производствени фабрики.  Голяма част от растенията, като например невенът, се добиват от собствени биологично-контролирани градини на фирмата. Съставките са разумно комбинирани и изключително нежни към кожата, без съдържание на синтетични консерванти, без оцветители и ароматизатори. Weleda никога не е правила или ще прави експерименти с животни, както по отношение на изследвания така и във връзка с тестването на продукти. Това е възможно благодарение на високото качество на използваните съставки, които са доказали доброто си действие през дългогодишната им употреба.  Добре-балансираните текстури на база на натурални съставки доставят здравословен баланс, като подпомагат процесите на живот и здраве на целия организъм.

С грижа към Природата и нашето Здраве!

Ние, Селекта Интернационал представяме водещи международни козметични марки на българския пазар. Работим за всяка една марка с голям ентусиазъм и сме мотивирани да създаваме лоялни отношения с нашите клиенти, партньори и доставчици.