Антибактериални сребърни лъжички за хранене с произход Франция и Италия.

Лъжичките са от най-чисто сребро, проба 925 и са снабдени със сертификат. Децата често слагат каквото им попадне в устата си, а силата на среброто при борбата с бактериите, гъбчките и вирусите е известна още преди Христа.

 Освен за хранене, сребърната лъжичка може да се използва и за направа на сребърна вода, а тя се прилага при деца и възрастни като капки за нос, гаргари (при грип 3-4 пъти гаргара по 5 минути), жабурене на гърлото и устната кухина, за инхалации и дори за промивка на очите при конюнктивит. Доказано е, че спира растежа на над 600 вида бактерии, вируси и гъбички. В това число и най-често срещаните стрептококи, стафилококи и др.

В сребърни съдове древните Гърци запазвали водата свежа. Някои народи слагали сребро във ваната на новороденото. Китайският императорски двор се хранел със сребърни клечки. Най-вероятно сте чували израза ”Да се родиш със сребърна лъжица в устата”?  Той идва от времето на чумата в Европа, когато заможните семейства давали превантивно на децата си да смучат сребърни лъжици. Тогава богатите носели сребърни дрехи, за да се предпазят от чумата. Фермерите пък слагали млякото в сребърни кофи и то не се разваляло. Първите австралийски заселници хвърляли сребърен долар във водоизточниците си, за да пречистят водата и да я направят годна за пиене. През Първата световна война докторите слагали сребърни пластинки върху раните, за да се справят с инфекциите. Преди 2 века медиците шиели със сребърни конци, а през 1900-та среброто масово се използвало като лечебно средство. Днес отново откриваме факта, че среброто пречиства и убива бактериите. Факт, известен от древността.