Praunheimer Werkstätten е най-големият работодател за хора с умствени увреждания във Франкфурт на Майн, Германия. Корените ѝ са в далечната 1928 година. Днес в компанията работят стотици, които чрез работата си получават смислен живот, самостоятелност и място в обществото.

Едно от направленията, в които работи Praunheimer Werkstätten, е производството на детски играчки от дърво и органичен текстил. Те отговарят на европейските норми за екологичност, устойчивост и безопасност. Периодично се проверяват от независими организации.  Суровините идват от постоянни, сертифицирани партньори, а боите и лаковете са безвредни.

Играчките са с опростен дизайн, близък до класическия. Някои от тях запазват натуралния цвят на дървесината, други са с ярки, чисти цветове, които толкова много се харесват на децата.

Всички серии имат определена педагогическа насоченост, развиват психомоторните възможности на малчуганите и им носят много радост.

Waldorfland е онлайн магазин за детски и бебешки дрехи, козметика, играчки и аксесоари, изработени от естествени материали и материи. Почти всички наши артикули имат сертификат за органичен продукт. Всеки един, без изключение е произведен, съобразено с екологичните и социални норми на труд.

 

Целта ни е да осигуряваме на бебета и деца до 14 годишна възраст безвредна за здравето, ефективна козметика; красиви, удобни дрехи, които дават свобода на движенията и позволяват на кожата да диша; и играчки, провокираща изобретателността и фантазията.