Pierre Fabre Oral Care се е затвърдил като Европейски лидер в оралната хигиена и грижа.

Асортиментът от продукти е предназначен да задоволи всички потребности както на потребителите, така и на лекарите по дентална медицина.

Във връзка с дългосрочно затвърдените позиции на фирмата с денталните лекари клиницисти, Лаборатории Пиер Фабр предлагат подходящо решение или козметичен отговор на всички  проблеми в устната кухина на всеки един етап от развитието на заболяването.

Марките на Pierre Fabre Oral Care на българския пазар са ELUDRIL, ARTHRODONT, ELGYDIUM, PANSORAL

За децата ELGYDIUM  предлагат специално разработени продукти за орална хигиена, които осигуряват оптимална защита както на млечните, така и на постоянните зъбки. С  приятния си вкус и адаптирано според възрастта количество флуорид, под формата на патентования от Лаборатории Пиер Фабр  Fluorinol, детските зъбки са предпазени на всеки един етап, а миенето им се превръща в удоволствие.

 За  бебетата, чиито зъбки започват да никнат Лаборатории Пиер Фабр  са създали Pansoral. Масажен гел, който облекчава дискомфорта на бебешките венци в този период, благодарение на двете активни растителни съставки (лайка и бяла ружа). Без захар, без лидокаин.

 Фармацевтична лаборатория „Пиер Фабр” е основана през  1961г., от Пиер Фабр – френски фармацевт от Кастр. През 1969 г. с купуването на Лаборатории Klorane, Пиер Фабр поставя началото на концепцията за дермо-козметика. „Лаборатории Пиер Фабр” са исторически партньори на професионалистите в здравеопазването: фармацевти и лекари. Френската международна фармацевтична група е притежавана мажоритарно от „Фондация Пиер Фабр”. С признат обществен интерес, Фондация „Пиер Фабр” се посвещава на дейности, свързани с осигуряването на качествени медикаменти и грижи в най-слабо развитите страни и не се включва директно в управлението на групата и нейните служители. „Лаборатории Пиер Фабр” създават и разпространяват иновативни продукти в областта на медицината, на семейното здраве и козметиката. Компанията е организирана около три допълващи се дейности: Лекарства, Здравеопазване, Козметика. Концернът „Пиер Фабр” е представен с 44 филиала в света, с 10 000 сътрудници, третата водеща френска фармацевтична лаборатория, първа козметична лаборатория във Франция (марката Avène е доминираща в Европа, Китай и Япония). Лидер в изследването и произвеждането на растителни активни съставки чрез структурата – «Пиер Фабр Ботаническа Експертиза». Компанията инвестира значително в R&D отдел – отдел за изследване и разработване на иновативни технологии при производството на медикаменти и козметика на растителни екстракти. Сертифицирани от международните регулаторни органи,  заводите й притежават стандарт за качество, гарантиращ производство на безопасни и висококачествени козметични продукти. Като създатели на понятието „Дермо-Козметика”, компанията създава и развива козметичните продукти, разработени с фармацевтичната точност и взискателност, с която се разработват и лекарствата. По този начин се  предлагат специфични решения за различните нужди на кожата с индивидуален подход към конкретните потребности на пациента.

  Мисията на Лаборатории „Пиер Фабр” е цялостна грижа за човека – иновативни решения от здравето към красотата. Цел, която се реализира в сътрудничество  със здравните специалисти - доверените партньори на компанията по целия свят, непрестанно черпейки вдъхновение от природата и растенията, поставяйки фармацевтичната етика в центъра на дейността на фирмата. Амбицията на компанията е да бъде международен незаменим участник в областта си:  да предлага глобален отговор на партньорите си, професионалисти в здравеопазването и техните пациенти.  Направеният  избор от нея е самостоятелното производство на продукти, за да се гарантира качеството им чрез управление на цялата логистична верига: фитоверига, човешки ресурси, иновации, модерни технологии.

  Филиалът в България е основан през 2008г., с присъствие на продукти на българския пазар от 1996г, разпространявани тогава от местен дистрибутор. Към настоящия момент, в България „Лаборатории Пиер Фабр” са представени със следните марки: Eau Thermale Avène, A-Derma, Ducray, Galénic, Klorane, René Furterer, Pierre Fabre Santé и Pierre Fabre Oral Care. В „Пиер Фабр България” изключително  се разчита на хората, с които се работи, а те са близо 100. Офисите на фирмата са в пет града, които обхващат територията на страната, и по този начин се поддържа  постоянна връзка с клиентите. Работата е в абсолютно затворен цикъл – маркетинг, продажба, логистика и обслужване на клиента. Този начин на работа е доказал своята ефективност през годините. Най-голямата инвестиция е в хората. През годините във фирмата се създава един сплотен екип, който се развива постоянно.