Pierre Fabre Oral Care се е затвърдил като Европейски лидер в оралната хигиена и грижа.

Асортиментът от продукти е предназначен да задоволи всички потребности както на потребителите, така и на лекарите по дентална медицина.

Във връзка с дългосрочно затвърдените позиции на фирмата с денталните лекари клиницисти, Лаборатории Пиер Фабр предлагат медицинско решение или козметичен отговор на всички орално патологични проблеми в устната кухина на всеки един етап от  развитието на заболяването.

Марките на Pierre Fabre Oral Care на българския пазар са ELUDRIL, ARTHRODONT, ELGYDIUM, PANSORAL

За децата ELGYDIUM  предлагат специално разработени продукти за орална хигиена, които осигуряват оптимална защита както на млечните, така и на постоянните зъбки. С  приятния си вкус и адаптирано според възрастта количество флуорид, под формата на патентования от Лаборатории Пиер Фабр  Fluorinol, детските зъбки са предпазени на всеки един етап, а миенето им се превръща в удоволствие.

 За  бебетата, чиито зъбки започват да никнат Лаборатории Пиер Фабр  са създали Pansoral. Улеснява пробива и омекотява бебешките венци, благодарение на трите активни растителни съставки (лайка, ружа и шафран). Без захар, предизвикваща появата на зъбен кариес, без лидокаин.

Фармацевтична лаборатория „Пиер Фабр” е основана през  1961г., от Пиер Фабр – френски фармацевт от Кастр. През 1969 г. с купуването на Лаборатории Klorane, Пиер Фабр поставя началото на концепцията за дермо-козметика. „Лаборатории Пиер Фабр” са исторически партньори на професионалистите в здравеопазването: фармацевти и лекари. Френската международна фармацевтична група е притежавана мажоритарно от „Фондация Пиер Фабр”. С признат обществен интерес, Фондация „Пиер Фабр” се посвещава на дейности, свързани с осигуряването на качествени медикаменти и грижи в най-слабо развитите страни, и не се включва директно в управлението на групата и нейните служители. „Лаборатории Пиер Фабр” създават и разпространяват иновативни продукти в областта на медицината, на семейното здраве и дермо-козметиката. Компанията е организирана около три допълващи се дейности: Лекарства, Здравеопазване, Дермо-Козметика. Концернът „Пиер Фабр” е представен с 44 филиала в света, с 10 000 сътрудници, третата водеща френска фармацевтична лаборатория, първа козметична лаборатория във Франция (марката Avène е доминираща в Европа, Китай и Япония). Лидер в изследването и произвеждането на растителни активни съставки чрез структурата – «Пиер Фабр Ботанически Експертиза». Компанията инвестира значително в R&D отдел – отдел за изследване и разработване на иновативни технологии при производството на медикаменти, дермо-козметика и растителни екстракти. Сертифицирани от международните регламентиращи органи,  заводите й притежават стандарт за качество, гарантиращ производство на безопасни и висококачествени дермокозметични продукти. Като създатели на понятието „Дермо-Козметика”, компанията създаваме и развива дермокозметичните продукти, разработени с фармацевтичната точност и взискателност, с която се разработват и лекарствата. По този начин се  предлагат специфични решения за различните нужди на кожата с индивидуален подход към конкретните потребности на пациента.

  Мисията на Лаборатории „Пиер Фабр” е цялостна грижа за човека –иновативни решения от здравето към красотата. Цел, която се реализира в сътрудничество  със здравните специалисти - доверените партньори на компанията по целия свят, непрестанно черпейки вдъхновение от природата и растенията и поставяйки фармацевтичната етика в центъра на дейността на фирма.Амбицията на компанията е да бъде международен незаменим участник в  областта си:  да предлага глобален отговор за партньорите си, професионалисти в здравеопазването и техните пациенти.  Направеният  избор от нея е самостоятелното производство продуктите си, за да се гарантира качеството им чрез управление на цялата логистична верига: фитоверига, човешки ресурси, иновации, модерни технологии.

  Филиалът в България е основан през 2008г., с присъствие на продукти на българския пазар от 1996г, разпространявани тогава от местен дистрибутор. Към настоящия момент, в България „Лаборатории Пиер Фабр” са представени със следните марки: Eau Thermale Avène, A-Derma, Ducray, Galénic, Klorane, René Furterer, Pierre Fabre Santé и Pierre Fabre Oral Care. В „Пиер Фабр България” изключително  се разчита на хората, с които се работи, а те са близо 100. Офисите на фирмата са в пет града, които обхващат територията на страната, и по този начин се поддържа  постоянна връзка с клиентите. Работата е в абсолютно затворен цикъл – маркетинг, продажба, логистика и обслужване на клиента. Този начин на работа е доказал своята ефективност през годините. Най-голямата инвестиция е в хората. През годините във фирмата се създава един сплотен екип, който се развива постоянно.