Odylique – био сертифицирана козметика от Великобритания, подходяща за хора с проблемна кожа, различни видове кожни раздразнения и дори псориазис и продукти за нежната и деликатна кожа на новороденото.

Odylique e марка, произвеждана от Essential Care Organics - семейна фирма, основана от Маргарет, която създава формулите ощe през 1980 г., мотивирана от липсата на продукти, подходящи за нея самата и за дъщеря й, които страдали от много чувствителна и склонна към екзема кожа.

Създадени са единствено на основата на растения и растителни масла от био земеделие и натурални активни съставки.

Днес формулите и продуктите на Essential Care все още се създават ръчно от Маргарет. Философията е проста: всички съставки трябва да имат лечебни свойства, използват се само натурални етерични масла и растителни екстракти, а растителните масла се добиват единствено чрез студено пресоване, с цел да се запазят витамините и да се съхранят антиоксидантните свойства.

Всички продуктите са био сертифицирани от Soil Association, а компанията също така е първата, създала био сертифициран Шампоан, одобрен от Soil Association.

В производството никога не използват: консерванти – парабени и др.; изкуствени аромати; butylene glycol; изкуствени оцветители; cocamide DEA/MEA; cocomidopropyl betaine; dimethicone (или silicone); lanolin; methyldibromo glutaronitrile; минерални масла; продукти от парафин, петролни продукти; polyethylene glycol (PEG); sodium lauryl(eth) sulphate (или каквито и да е други сулфатни детергенти); TEA; triclosan; urea; каквито и да е други синтетични продукти.

Бебешката серия предлага: био нежен душ – гел шампоан 200 мл.; био възстановавящ лосион за склонна към алергии кожа, 60 мл.; био бебешки мехлем за сухи и подсечени зони.

Голяма част от останалите продукти на марката, благодарение на изключително нежните и щадящи съставки, също са подходящи за бебета, независимо, че не са специално посочени като такива. Например: био деликатен сапун с маслина; био балсам с невен за проблемна кожа; био серум „Първа помощ“, био интензивно възстановяващ лосион за раздразнена кожа на лицето и тялото.

Бест ивент ООД www.shopthebest.eu и www.biozone.bg
Ексклузивен представител за България на био сертифицираните и натурални продукти от марките: Acorelle, Bentley organic, Natracare, Odylique, Skin Blossom, Seventh generation, Simply Gentle и представител на био сертифицираната марка Avril.
Продуктите са козметични, хигиенни и за почистване на домакинството.
Козметичните продукти покриват нуждите на бебета, деца, тийнейджъри, мъже и жени и са с различни свойства и приложения, подходящи от нормална до крайно чувствителна кожа с дерматит или псориазис.