Natracare – световен лидер в производството на натурални и био сертифицирани продукти за дамската интимна хигиена от Великобритания.

Предлага: био сертифицирани тампони, био мокри кърпички – бебешки, за интимна хигиена и за почистване на грим; натурални дамски превръзки с био памук и супер абсорбираща растителна сърцевина.

Продуктите са биоразградими, не съдържат синтетични материали, като например изкуствена коприна, слепващи съставки, сърфактанти, аромати или оцветители. Не са избелвани с хлор!

Био памукът премахва риска от вредното въздействие на пестицидите и изкуствените торове, използвани при традиционните методи за отглеждане на памук.

Най- нови изследвания предполагат, че използването на 100% био памучни тампони намалява риска от Токсичен шоков синдром, в сравнение с използването на тампони, които съдържат изкуствена коприна.

Жените днес осъзнават нуждата от намаляване на контакта със синтетични материали и ненужни, вредни химикали. В повечето дамски превръзки се използват материали, избелвани с хлор, а също полипропилен, полиакрил, полиетилен, суперабсорбент и др., направени от петролни продукти. 

Много гинеколози съветват жените с чувствителна кожа да избягват контакт с всички тези синтетични вещества. Също така, синтетичните вещества са неразградими в природата!

 Превръзките на Natracare не съдържат:

- изкуствени аромати

- изкуствени оцветители

- изкуствена коприна

- пластмаси и други синтетични съставки

Не са избелвани с хлор!

Над 90% биоразградими!

Бест ивент ООД www.shopthebest.eu и www.biozone.bg
Ексклузивен представител за България на био сертифицираните и натурални продукти от марките: Acorelle, Bentley organic, Natracare, Odylique, Skin Blossom, Seventh generation, Simply Gentle и представител на био сертифицираната марка Avril.
Продуктите са козметични, хигиенни и за почистване на домакинството.
Козметичните продукти покриват нуждите на бебета, деца, тийнейджъри, мъже и жени и са с различни свойства и приложения, подходящи от нормална до крайно чувствителна кожа с дерматит или псориазис.