Lassig е германска фирма. Мотото и е Live Lassig – Живейте Леко

Това е не само мото. Немската дума Lassig означава леко и небрежно и тази нагласа към резултата, характеризира екипната работата на Lassig, готовите продукти, както и социалната им ангажираност към различни проекти за опазване на околната среда по целия свят.

Живейте Леко е не само мото, но и стил на живот за цялото семейство. Стил, съчетаващ енергия и класика. Целта на Lassig е да прави красиви и практични продукти, използвайки щадящи околната среда методи и суровини. Получените продукти са много стилни, лесни за поддръжка, трайни и удобни. За много от продуктите се използват рециклирани и органични материали. Lassig с гордост представя комбинацията от иновация, мода и безопасност във всеки продукт – без PVC, опасни бои, фталати, никел, кадмий.

Например нима всички бебешки чанти за родителя трябва да изглеждат по един и същ начин? Защо да си майка и родител е толкова стресиращо? Защо не е лесно и приятно както да си жена? Не може ли тези чанти да са практични, но и модни? Не може ли да са направени от материали радващи окото и ръцете, но и да са подходящи за употреба не само покрай детската количка. Отговорът е ДА. Всички продукти с марка Lassig са изработени по щадящ околната среда начин, от нетоксични материали. Елегантната класика среща иновативния дизайн. Асортимента от чанти е създаден от рециклирани пластмасови бутилки, нетоксични бои и материали щадящи околната среда.

Асортимента от продукти е изключително богат – за бременни (колан за бременни), за плажа (детски шапки, бански, кърпи за глава, очила за плуване),за детската градина (удобни ранички), за училище (раници, троли), пътни чанти за деца и голямо разнообразие от чанти за бебешки колички.

Социална Ангажираност

Социалната ангажираност на Lassig е за децата болни от фенилкетонурия. Всяка година в Германия се раждат около 75 деца, страдащи от това наследствено, метаболитно заболяване, изразяващо се в ензимен дефект при обмяната на една от незаменимите за човешкия организъм аминокиселини, влизаща в състава на белтъците – фенилаланин. При фенилкетонурията е нарушена обмяната му и той се натрупва в увеличени количества в кръвта, вътрешните органи, вкл. мозъка. На практика, ако няма правилната диета, след време при детето може да се появят едно или няколко от следните: микроцефалия, забавено развитие в говора, гърчове, поведенчески проблеми (автоагресия, агресия, аутизъм), изоставане в умственото развитие. Лечението е единствено диета, бедна на фенилаланин. В специални центрове на Milupa Metabolics, Lassig предоставя безплатни чанти в които има листовки с информация и специална хранителна добавка помагаща много за диетата на засегнатите деца.

Lassig редовно дарява средства на приют за бездомни животни. Сега под опеката на компанията е кроткият елен Бурли, който се радва на втори шанс за живот, заедно с приятелката си Софи в защитено пространство от 1000кв.м. Lassig неслучайно използват акули като щампи на някои от щантите си. Компанията се включва активно в Sharkproject - борбата срещу изчезването на акулите в океаните и последващото необратимо нарушение в екосистемата на целия свят. Ако не действаме сега, в следващите десетилетия ще изчезне най-голямата полза от океаните – 70% от кислорода, който дишаме.

Ежемесечно Lassig спонсорира детско сиропиталище Makemba в Африка, давайки шанс за нормален живот и образование на много деца.

Lassig произвежда и продава специални ключодържатели-висулки, печалбата от които дарява на каузата Аз-Ти-Ние- Без Насилие в детските градини и училища.

Фирмата спонсорира деца от бедни семейства, като им дава възможност да се запишат във фурболната школа на Дитер Мюлер.

Спонсор на Фондация Момела в североизточна Танзания. Това е организация с нестопанска цел, създадена 2008г. Името и е взаимствано от езика на масаите и означава да блестиш и да искриш. Това са проекти засягащи околната среда и отговорността за опазването и. Настоящите проекти са: Пазители на Големите Котки и Слоновете. В Пазители на Големите Котки, коренното население от масаи бива обучавано да се грижи и опазва лъвовете, чиято популация е намаляла с 50%, както и да обяснява да местните животновъди, кои райони да избягватг, за да не стават инциденти. През 2011г. Не е убит нито един лъв в областта с масаи-пазачи на лъвове. Др. Лийла Хаза е главен отговорник и координатор за този проект в Кения.