Кокона е малка козметична компания, създадена 1999г. от инж. Таня Калакунова – собственик и управител на фирмата. Основният предмет на дейност на фирмата е производството на козметични продукти, от които серията КОКОНА и МАЙКА е вече 16 години на пазара – това е серия, която се използва преди, по време и след бременността. Тя е отличена с множество медали, между които и златен медал на Международния пловдивски панаир през 2008г. Ние сме единствен производител на козметика за бременни в България, достойно конкурираща се с аналогични продукти на чужди фирми, както с качество, така и с цена.

Серията БЕБИНО се състои от 7 продукта. Тя обхваща поддържането на кожата, косата и тялото на малките бебета. Отличена е със Златен лъв от изложението Произведено в България, както и с отличия от форумите Доверете се на българското. БЕБИНО поделя лидерското място на средствата за бебета в България. А двете серии от над 10 години представляват интерес за експорт както на европейските, така и на азиатските пазари. Двете серии - КОКОНА и МАЙКА и БЕБИНО, са с клинични изпитания върху 60 пробанта и имат отлични резултати.

С най-голяма таргетна група и продажби са сериите за защита и отмора на краката, които са лидер при средствата за крака на българския пазар – FOOT GUARD и FOOT GUARD RELAX. В двете серии са различно предложени биологично-активните съставки – смрадлика и лайка - FOOT GUARD, лавандула и триклозан - FOOT GUARD RELAX. Те решават проблеми с неприятния мирис на краката и поотделянето. Продуктите не съдържат алуминиеви стипци.

Двете серии КОКОНА SUN – за защита от слънцето, и КОКОНА SOS – за защита от комари, са сезонни продукти, които са в активна продажба през пролетта, лятото и есента. Активните формули на КОКОНА SOS са защитени като биоцидни препарати и се предлагат на пазара повече от 10 години.

Нуждите на пазара провокираха създаването на серията КОКОНА Q10 в 7 иновативни продукта, обхващайки защитата и грижата за коса, кожа и тяло.

Билковите вазелини с натурални конкрети от роза, невен, лавандула, бор и от пчелен восък са малките ни бижута на изложения както в България, така и в чужбина.

И най-новата линия на Кокона е BOTANICA B.H.F. (BODY, HAIR, FACE) – една линия с конкретна насоченост за тяло, коса и лице, която е предложена в 5 серии според вида на защита.

Основните пазари на Кокона са аптечните вериги в България, които имат общо над 3000 точки на продажба – аптеки, където доверието на клиентите за покупка на специализирани (нишови) продукти, като тези на Кокона, е изключително голямо.

Освен с трите основни аптечни вериги в България, Кокона работи с още над 100 дистрибутора и вериги за продажби на едро. От 10 години имаме изграден интернет магазин, който предлага цени за краен продукт, ненарушаващи търговската политика, на който и да е от нашите дистрибутори.

Всички продукти на Кокона са със защитена интелектуална собственост, притежават европейски търговски марки и всички необходими документи за продажба в ЕС и извън него. Всички козметични изделия са защитени в CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)

Всички наши продукти притежават оценки за безопасност от професор Ада Байнова, токсиколог и оценител за безопасност на козметични продукти, както и анализни свидетелства от текущ контрол и от акредитирана лаборатория. В козметична компания Кокона се работи по правилата на добрата производствена практика с верификация на всички процеси. Регулярен експорт имаме за Румъния, Косово, Грузия, Сърбия, Ирак и др.

Разковничето на успешните ни продажби е поддържането на качеството на продуктите, както и непрекъснати иновации - провокирани от нуждите на пазара, обратна информация от клиентите и регулярно посещение на световни изложения като IN-COSMETICS Барселона, COSMOPROF Болоня, BEAUTYEURASIA Истанбул, INTERCHARM Москва, търговски мисии и делегации. Тези неща правят продуктите ни успешни и атрактивно предлагани на българския и международния пазар.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ!