„Ганчев” е компания, наследила 30-годишни традиции  в областта на хранителната промишленост. Фирмата е лидер на пазара за детски храни в национален мащаб. Брандът е добре познат сред потребителите и се радва на тяхното доверие и лоялност.

Интегрирането на четири основни компонента гарантира качеството на нашата продукция:

•Иновации

•Технологии

•Отговорност

•Отношение към клиента

Благодарение на изключително модерната ни производствена база, „Ганчев” гарантира  изключително качествени и богати на хранителна стойност продукти, в които в максимална степен са запазени хранителните качества и ценните елементи на включените в състава плодове, зеленчуци и меса.

Храните и соковете за кърмачета са една много специфична и чувствителна материя. Предпазването на здравето на децата изисква безкомпромисно качество на продуктите, процесите и готовите опаковки. Затова ние сме в непрекъснато сътрудничество с чуждестранни институти по хранителни технологии, сертифицирани лаборатории и специалисти педиатри. Целта ни е да оптимизираме постоянно съществуващи рецептури и да разработваме нови продукти, предлагащи разнообразие в храненето, съобразено със специфичните нужди на детето в първите месеци и години от неговия растеж.

 Ние сме приели за наша мисия - винаги да произвеждаме качествени и безопасни детски храни, съзнавайки огромната отговорност, която имаме към нашите деца.

В тази връзка фирма "Ганчев" провежда целенасочена и последователна политика, в изпълнение на която се осъществява непрекъснат входящ контрол на всички суровини, производствен и краен контрол.

Фирмата разполага със собствена Лаборатория и екип от високо квалифицирани специалисти, които се грижат продуктите с марка "Ганчев" да бъдат вкусни и безопасни. Гаранция за това е и внедрената и сертифицирана още през 2005 година Интегрирана система за управление на качеството и безопасността, съгласно международните стандарти ISO 9001 и НАССР.

 Визия и мисия

Ганчев е компания, която ясно осъзнава мисията си в модерното общество. Години наред ние развиваме производствените си мощности, технологичните си процедури, асортимента и бранда ни.

Създаването на храни за най-малките сред нас е повече мисия, отколкото бизнес за нас. В свят на изострена конкуренция, критични купувачи и високи стандарти, ние полагаме максимални усилия да бъдем винаги една крачка напред.

Една крачка пред конкурентите ни, една крачка пред следващото желание на потребителите ни и една крачка пред държавно установените и наложени стандарти на производство. С други думи, ние не се задоволяваме да съществуваме на пазара – ние се стремим да го оформяме и доразвиваме.

Сертификати

 Фирма Ганчев произвежда храни за кърмачета, а тези продукти са особено чувствителни на тема качество. Здравето на децата е много по-крехко от това на възрастните, поради което налага постоянен контрол на хранителната продукция, произвеждана в нашите цехове.

За да гарантираме безкомпромисно качество и да сме в състояние да представим надеждни референции пред нашите клиенти, ние се сертифицираме поетапно по всички възлови за хранителната промишленост стандарти.

На този етап компанията притежава сертификация по ISO 9001:2008 и НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point). Предстои ни и сертифициране по международните стандарти BRC и IFS.

 Производствена база

„Ганчев” разполага с изключително съвременна производствена база, оборудвана с  високотехнологична линия за асептично производство, съставена от последно поколение машини. Те са специално проектирани от водещи световни производители, конкретно за нашите специфични изисквания. Двете особено чувствителни фази на стерилизация и пълнене, характеризиращи оптималната термична обработка на цялостния асептичен процес, са напълно гарантирани от затворената стерилна среда.

„Ганчев” разполага с автоклави, буферни съдове и пастьоризиращи инсталации, машина за асептично пълнене и автоматично етикетиране, рентгенова инспекционна система и всички останали машини, необходими за гарантирането на затворен производствен цикъл.

Инсталацията ни за производство на плодови пюрета е напълно автоматизирана и включва съвкупност от буферни съдове и пастьоризиращи съоръжения. Тя бива контролирана от специална компютърна програма, позволяваща прецизно дозиране на постъпващите хранителни съставки. Тази инсталация е един от основните компоненти в целия ни производствен модел.

Поради наложителната необходимост от постоянен и ефективен контрол на качеството, „Ганчев” разполага и със свръхмодерна рентгенова машина за сканиране на продукцията „Raytec”.

С нейна помощ автоматично се сканират готовите опаковки за:- чужди тела в продукта (стъкло и метал)- зададено ниво на съдържанието в опаковката- състояние на опаковката (бурканче с неправилни форми, тънкостенност, правилно положение на етикет и др.) Машината е свързана с интернет, което гарантира правилната калибрация и параметри, съгласувайки всички настройки с производителя „Raytec”.

Машината за рязане, раздробяване, смесване, загряване и емулгиране на немската фирма „Stephan” съчетава от своя страна най-новите технологични тенденции и разработки в областта на машиностроенето. Тя е изградена изцяло от висококачествена неръждаема стомана и отговаря на всички световни хигиенни и продуктивни изисквания. За качестватна на тази машина свидетелства и фактът, че освен в производството на хранителни продукти, тя намира приложение и в химикофармацевтичната промишленост.

„Ганчев” разполага с последно поколение машина за асептично пълнене, пакетиране и етикетиране. Тя е нова разработка (от 2008 г.) на водещата италианска фирма „Bencopack”. Машината самостоятелно оформя опаковката, дозира в нея желаното съдържание, запечатва я в асептична среда и я етикетира автоматично със сливър, след което нарязва стекове от 2, 4 и 6 броя опаковки.