Future Health Biobank  България е  първата  частна акредитирана семейна банка за съхранение на стволови клетки от кръв и пъпна връв.

Future Health притежава пълна акредитация-HTA лиценз;

MHRA; GMP; GLP; ISO 9001:2008.

Future Health притежава напълно сертифицирани лаборатории на територията на Великобритания и Швейцария.

Future Health притежава застраховки на офисите и съоръженията си в размер на 25 милиона паунда.

Future Health използва оторизиран транспорт.Кръвта от пъпната връв се транспортира, чрез одобрени медицински куриери, в специална кутия за временно съхраняване, която поддържа пробата на стайна температура – (IАТА UN3373). Future Health извършва  микробиологични тестове както и тестове по метода PCR на кръвта на майката. Future Health извършва трета проба за ДНК анализ.

Future Health има високотехнологични условия за съхранение на на пробите. Пробите се съхраняват в специални ламинирани торбички за криосъхранение с множество отделения (ние НЕ съхраняваме във флакони, за които е известно, че причиняват проблеми при съхранението в дългосрочен план).

Future Health използав ламинирани торбички за криосъхранение на стволови клетки, които  се състоят от две самостоятелни отделения, позволяващи многократно използване на всяка проба, което гарантира криосъхранение в дългосрочен план;

Future Health разполага с метален етикет с идентификационен бар код, гарантиращ положителната идентификация на всяка проба. Всяка проба се поставя в метална кутия със засилена механична защита.