Engel

Изложител: Egos baby

Engel Naturtextilen GmbH е водеща немска текстилна фабрика на 85 години, която произвежда висококачествени бебешки и детски продукти от естествен текстил – от най-фината органична мериносова вълна, органична мериносова вълна и коприна, и органичен памук.

 • В текстилната обработка не се използват никакви химикали;
 • Използваните текстилни бои не съдържат тежки метали и са без вредни AZO-багрила;
 • За оцветяване на вълнените тъкани се използва само реактивна боя, която се свързва особено добре с влакната и се отличава с отличната си устойчивост;
 • Всички използвани материали са биоразградими и не замърсяват почвата, въздуха и водата;
 • Всички използвани материали са без никел, дори копчетата са изработени от естествени, възобновяеми суровини;
 • За да се гарантира високото ниво на качество, трябва да бъдат изпълнени определени изисквания като: устойчивост на светлина, устойчивост към слюнкоотделяне, устойчивост към изпотяване, измиване и свиване - Engel притежава тези свойства, които максимално щадят здравето на кожата, общото здраве на бебето и опазването на околната среда. Това се гарантира от независими немски лаборатории.

Фината мериносова вълна на Engel е мека и нежна за кожата, запазва отлично топлината, регулира кожното дишане и обмяната на кислород. Важно нейно свойство е да регулира влагата - може да поеме влага до една трета от своето собствено тегло и при промяна на външните условия, да я върне в околната среда. Дрехите, шапките, ръкавиците и одеалата за бебета и деца от фина мериносова вълна НЕ причиняват сърбежи, зачервявания и алергии.

Изключителното качество на вълната Engel идва от овцете Мерино, които живеят свободно в естествената си среда. Те са органично отглеждани, живеят и се хранят здравословно - използването на пестициди е забранено на техните пасища. Естествената им среда ги предпазва от всякакъв стрес, което влияе изключително много на качеството на вълната. Т.н. virgin wool е вълната от първото стригане на Мерино овцете – това е и най-качествената възможна вълна, използвана от Engel за бебешките и детските им артикули.

Топ качеството на Engel идва от иновативното смесване на Мерино вълна с Коприна в съотношение 70%/30%. Този бленд притежава най-силните качества и на двете си съставки, като гарантира невероятен комфорт за детето при носене дори и много дълго време. Мерино/коприна блендът се отнася изключително щадящо към чувствителната детска кожа. Мерино/коприна блендът предотвратява хипертермия - прегряване на детския организъм при интензивно движение и игра. Едновременно с това, при ниски пролетни и есенни температури, дори и през зимата, предпазва нежния детски организъм от студа.

Engel GmbH използва само органичен памук. Произведеното от Engel памучно облекло е удостоено с наградата за качество NATURTEXTIL-IVN ZERTIFIZIERT BEST -  това е най-високият екологичен стандарт в Германия.

Органичният памукът на Engel е много подходящ за кожата на бебето и детето, защото може да поеме до 20% от собственото си тегло във влага и да го отведе от тялото. Памукът е устойчив на пот и приятно гладък. Естествените памучни тъкани също са антистатични, износоустойчиви, устойчиви на молци и могат да се перат в пералня при високи температури.

EgosBaby.com е представител за България, Румъния и Гърция на 15 примиум марки от Западна Европа и САЩ - страните с напреднала наука, опит и знание за бебешкото и детското развитие.  Постоянно следим иновациите, които основно се раждат, внедряват и оценяват от потребителите в тези страни. Целта ни е да търсим баланса качество – цена, безкомпромисно качество на смислена и адекватна цена.

EgosBaby представлява следните марки:

 EgosBioBaby – примиум качество бебешко спално бельо и одеяла от органичен памук и бамбук, произведени в ЕС

 Doddl – английска марка иновативни прибори за деца, позволяващи им много по-лесно да усвоят самостоятелното хранене, използвайки пинсетен захват

 Woolino – спални чували и пелени от висококачествена мериносова вълна, включително вълнени чорапи и детска възглавница с пълнеж от вълна.

 eKoala – иновации за по-здравословен и екологичен живот. Съдове за хранене, играчки, гърне от „био пластмаса“ – изцяло на растителна основа и пелени от „растителен кашмир“ – иновативен, изключително мек и нежен за чувствителната бебешка кожа текстил

Good Gout – най-развиващите се органични френски храни за бебета и деца. Много разнообразни рецепти, чисти и органични суровини, без изкуствено добавяни сгъстители и оцветители. Млечна формула БЕЗ палмово масло! Без захар при продуктите до 36 месеца, включително бисквитите.

 Arise Swiss – изключително висок клас органична, швейцарска козметика за бебета и деца, използваща еделвайс като основна съставка

 BabyHub - Иновативен английски бранд, целящ да направи живота на родителите по-лесен и по-удобен в справянето с основните предизвикателства – малкото дете вкъщи, малкото дете навън и най-вече малкото дете на път.

 Bloomingville - Скандинавският дизайн на Bloomingville показва и възпитава вкус, създава усет за среда у детето, обостря сетивата и мисълта му

Bubble&Co–италианската марка произвежда качествена здравословна козметика с органични и екологично чисти съставки. Не съдържат парабени, парафин, алкохол, минерални масла, PEG, силикони или други петролни продукти, ГМО, без SLS или SLES, DEA, оцветители и неалкални сапуни. За всички линни се използват суровини, получени от биологично земеделие.

Childhome е белгийски производител с богата 35 годишна история в умните и полезни иновации, които са насочени към уж „малките детайли“ в бебешкото и детско ежедневие. Умно гърне 3 в 1. Уред, съхраняващ кърмата и храната топла когато сме навън през зимата.

Enfance Paris - органичната козметика Enfance Paris се произвежда във Франция по строгите правила на френските майстори и доминираните от Париж вековни козметични традиции. Включва серии за различни възрасти – 0-3 г., 3-8 г., 8-12 г.

Engel - водеща немска текстилна фабрика на 85 години, която произвежда висококачествени бебешки и детски продукти от естествен текстил – от най-фината органична мериносова вълна, органична мериносова вълна и коприна, и органичен памук.

Good Bubble – британска козметика от „супер плодове“ за нежната бебешка и детска кожа с формула без сълзи. При производството не се използват сулфати (включително SLS и натриев кокосулфат), силикони, парабени, полиетилен гликол (и други петролни продукти), фталати, изкуствени оцветители

iSleep – матраци на изключителна цена, произведени в Италия и Портогалия.

Love&Green - Love & Green е популярна във Франция марка бебешка и детска козметика, която е био сертифицирана.

 • Сертифицирани от Ecocert биологични формули
 • Произведени във Франция
 • Само органични растителни екстракти
 • 0% парфюм, багрила, парабени, феноксиетанол, метилизотиазолинон (MIT), натриев лаурил / лауретсулфат, PEG и PPG, алергени *, EDTA, Petrolatum
 • В големи и практични разфасовки

Magniflex - Вече повече от 50 години, Magniflex е водещ производител на матраци в Европа. Матраците с марка Magniflex се произвеждат според най-съвременните технологии.

Pickapooh - красиви и функционални детски шапки от великолепни платове. Изработваме ги в Хамбург, ръчно и с любов, вече 30 години. Нашите дизайнерски шапки са тренди, супер качествени и от 100% органични материали – мериносова вълна от екологично отглеждани щастливи животни и органичен памук. Формулата ни от 70% органично мерино и 30% естествена коприна е особено подходяща за бебешките и детските 3 сезонни шапки, защото отвежда влагата и регулира температурата, като не запарва деликатната детска кожа.

Storksak – многократно награждавана органична бебешка и детска козметика, както и пелени от бленд бамбук/памук и бамбукова хавлия