Зад името alverde стои чиста натурална козметика, която не съдържа синтетични ароматни вещества, оцветители и консерванти. Чрез използването на висококачествени природни съставки, минерални пигменти и естествени цветове е постигната оптимална поносимост към кожата. Заради произхода си натуралната козметика е особено подходяща за чувствителна кожа, тъй като предизвиква сравнително по-малко алергии и кожни раздразнения.

Някои от продуктите са отличени с най-добри оценки от независимите потребителски организации Öko-Test и Stiftung Warentest в Германия. alverde принадлежи към най-продавани сертифицирани марки натурална козметика в Германия.

Съставките на всички продукти от марката alverde са с предпочитан произход от контролирано био земеделие. Те не съдържат вещества на основата на минерални масла, както и вещества на синтетична основа. Голяма част от продуктите на alverde носи печат „веган“, който гарантира, че в тях няма съдържание на съставки с животински произход. Допълнително при тестването на alverde не се провеждат опити с животни.

dm принадлежи към най-големите вериги дрогерии в Централна и Източна Европа. Концернът dm е представен в 12 страни, има над 3000 филиала и над 52 000 служители. Към септември 2015 на територията на България компанията има 53 работещи магазина в 22 града. 20 от тях са разположени на територията на гр. София като продължаваме да се разрастваме.

Асортиментът на dm обхваща изключително голям брой козметични продукти, парфюмерия, стоки за дома, храна за домашни любимци, бебешки продукти и много други. Многообразният асортимент е допълнен и от 20 собствени марки на dm.