ПРОВИОТИК - е нов и иновативен пробиотик, който е извлечен от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци.

Щамът GLB44, на основата на който се произвежда ProViotic, е един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус (LB) - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства.

GLB44 и зеленчуковият сок се смесват до достигане на голяма концентрация. Сушенето чрез замръзяване се осъществява без добавянето на други съставки. Крайният продукт съдържа само живи добри бактерии и следи от чист зеленчуков сок.

Всички изходни материали, влизащи в ProViotic, вкл. и капсулите, са на основата на 100% био растения, сертифицирани с австрийски сертификат за био селскостопанска продукция, признат на всички континенти.

На провелите се от 19-ти до 21-ви юни в „Интер Експо Център“ Български фармацевтични дни 2015 ProViotic ® беше награден със специална награда „Българска иновация“ за 2015г.

Прочутият български гастроентеролог проф. Б. Владимиров извърши медицински изследвания с ProViotic, в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ върху няколко десетки души, които страдат от Helicobacter pylori (бактерията-причинител на язви) и 94% от тях са се подобрили, дори без намесата на антибиотик или друг силен препарат! Доказано е, че Helicobacter pylori се предава дори с целувка.

Проф. д-р. Oндердонк доказа в лабораторията на медицинския университет на Харвард, че щамът GLB44 се справя без странични ефекти с лоши бактери като: Salmonella, Е.coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, L.Monocytogenes.

Смартбио ООД е основа през 2015г.Маркетира на българския пазар иновативни и био продукти.