Медбио+

Изложител: ИНТЕР 77 ООД

МЕДБИО+ ЖИВИТЕ ПРОБИОТИЦИ!

www.medbio-bg.eu

• пробиотични хранителни добавки при колики, дисбактериоза, родени със секцио деца, запек, диария, жълто-зелени изпражнения, алергии, атопичен дерматит, хранителни непоносимости, след антибиотично лечение и др.; комплекти за новородени и деца до 3 г. https://www.medbio-bg.eu/bg/produkti-za-bebeta-i-detsa-do-3-g

• пробиотични хранителни добавки при дисбактериоза, родени със секцио деца, запек, диария, жълто-зелени изпражнения, алергии, атопичен дерматит, хранителни непоносимости, след антибиотично лечение и др.; комплекти за деца от 3 до 7 г.

https://www.medbio-bg.eu/bg/probiotitsi-za-detsa-ot-3-do-7-g

пробиотични хранителни добавки при дисбактериоза, запек, диария, тежест и газове, проблеми с дебелото черво, често боледуване, хронична умора, алергии, атопичен дерматит, хранителни непоносимости и др; комплекти за деца над 7 г. и възрастни.

https://www.medbio-bg.eu/bg/produkti-za-vyzrastni-i-detsa-nad-7-g

• пробиотични капки за нос НАРИНÉ НАЗАЛ, комплекти; за всички възрасти при възпаление на лигавицата на носа и носната кухина, запушен нос, остра и хронична хрема, гнойните секрети, синузит, възпалена трета сливица при децата, кихане, сърбеж, при профилактика.

https://www.medbio-bg.eu/bg/probiotichni-kapki-za-nos-4

• вагинален пробиотик НАРИНÉ ЛЕЙДИ, комплекти; за възстановяване на нормалната микрофлора във влагалището /включително след антибиотично лечение/, при цистит, гъбична вагинална инфекция, повишено по количество белезникаво или сивкаво вагинално течение, неприятна миризма на секрета от влагалището, сърбеж и/или парене във или около влагалището, при подготовка за бременност.

https://www.medbio-bg.eu/bg/probiotitsi-vaginalni

• имуностимулатор МЕДБИО+МЕТАБИОТИК, хранителна добавка

https://www.medbio-bg.eu/bg/imunostimulatori

Роля на пробиотиците за здравния статус на организма

Според учените човешкият организъм представлява своеобразен микрокосмос, населен с около 1014 живи микроорганизма, което е 10 пъти повече от сбора на всички клетки в човешкото тяло.

Обикновено хората смятат, че бактериите само причиняват заболявания, но всъщност голяма част от микроорганизмите са представители на т.нар. „полезна микрофлора”, без която здравето ни е немислимо. Те се наричат пробиотици (от старогръцки: „pro” – „за” и „bios” – „живот”, т.е. „за живота”) – термин, който е сравнително нов и датира от средата на ХХ век.

Днес говорим за човешки микробиом, в който централно място и естествен регулатор на здравословното състояние се явяват т.нар. пробиотични микроорганизми. Те принадлежат към групата на млечнокиселите бактерии и бифидобактериите. Балансът в чревната микрофлора обаче много лесно може да бъде нарушен и силата на „добрите“ пробиотични бактерии да бъде отнета от болестотворните микроорганизми.

Какъв е механизмът на действие на пробиотиците и какви са ползите от тях

Дисбалансът или временната липса на полезни бактерии в чревната микрофлора /дисбиоза, дисбактериоза/ води до сериозен риск за здравето на всеки, но особено на малките деца и подрастващите. Невидимите с просто око полезни бактерии са ключов фактор за поддържане на чревната хомеостаза и ни предпазват от редица заболявания.

В последните години се натрупаха научни данни за ролята на пробиотиците за правилното функциониране на гастроинтестиналния тракт и храносмилането, уро-гениталния тракт, имунната система, дихателните органи, както и значението им за облекчаване на различни инфекциозни заболявания и намаляване на риска от алергии.

Важно е да се знае, че всеки индивид има своя специфична чревна микрофлора и различни по количество и съотношение пробиотични бактерии в нея. В организма на здравия човек микробният баланс е в полза на „полезните“ и „неутралните бактерии“, които съставляват около 80% от всички, а патогенните бактерии са не повече от 20%. Влошаването на екологичната обстановка, стресът, бактериалните инфекции, приемът на антибиотици и имунодепресанти съществено повлияват микрофлората на човека. По мнение на много изследователи, значителна част (около 70%) от съвременното население се нуждае от корекция на микрофлората на чревния тракт. Днес най-разпространените средства за възстановяване и поддържане на оптимално ниво на микрофлората, както и за нейното коригиране, са пробиотиците и функционалните храни.

Какво е приложението на пробиотиците при децата

Приемът на пробиотици е полезен подход за възстановяване на здравословния баланс при децата. Това се осъществява както профилактично – за поддържане на нормална чревна флора и здраве, така и терапевтично – при различни здравословни проблеми.

Пробиотиците са незаменим помощник на детското здраве, доказано полезни при прием на антибиотици, когато наред с патогенните се унищожава и голяма част от полезните бактерии. Според някои учени, приемът им е гарант за по-малко странични ефекти и по-бързо възстановяване, а използването им преди и по време на антибиотично лечение може да намали риска от появата на диария, микози  и стомашно-чревни проблеми.

 

МЕДБИО+

• За подпомагане на организма при подагра и артрит МЕДБИО+ ЗА СТАВИ, хранителна добавка –натурални екстракти от глухарче, репей и целина с висока уриказна активност; превръща водонеразтворимите кристали на пикочната киселина, пряката причина за подаграта и артрита, във водоразтворими и те напускат организма.

https://www.medbio-bg.eu/bg/produkti-za-stavi/medbio-za-stavi

• уред за нормализиране на есенциалната хипертония /високото кръвно налягане/ чрез дишане, понижаване на стреса и възстановяване на алкално-киселинния баланс на организма МЕДБИО+ ДИХАТЕЛЕН ТРЕНАЖОР

https://www.medbio-bg.eu/bg/dihatelni-trenajori/dihatelen-trenazhor-medbio

• дезинфектанти за питейна вода, ефективно премахване на гъбички под ноктите и по кожата, предпазване от образуване на биофилм и премахване на такива в бутилки, кани за филтриране на вода, резервоари на кафе машини и др.

https://www.medbio-bg.eu/bg/dezinfektanti

• Медбио+ е цялостна Система от Знания, Методи и Стоки за възстановяване на здравето и поддържането му в добро природно състояние при колики, запушен нос и хрема, дисбактериоза на дебелото черво и влагалището, високо кръвно налягане, болки в ставите, хигиена на устната кухина и др.

 

ИНТЕР 77 ООД

Производител на пробиотици с живи активирани пробиотични бактерии за бебета, малки деца и възрастни, пребиотици, пробиотични капки за нос, вагинален пробиотик и хранителни добавки.