ДЕТСКИ ЦЕНТЪР „ЯН БИБИЯН“ обедиява ясла, детска градина; почасови занимания за деца от 1 до 5 години; Занималня за деца от 6 до 12 години; парти център.

Детска градина и ясла „Ян Бибиян“ (Заповед РД № 14-05/10.02.2009 г. на МОМН) се намира в един от най-зелените и предпочитани за живеене квартали на София, далеч от градския шум и мръсен въздух, на удобно и комуникативно място. Изградена е с много любов и желание децата да се чувстват комфортно и уютно, да са защитени и обградени с внимание и грижи.

Децата – радост, надежда, щастие и отговорност. Отговорността на възрастните към света, който създават за тях. Съзнанието за тази отговорност стои в основата на проектирането и изграждането на детската ни градина, в организацията на дневния режим, учебната програма и всички допълнителни заниманя.

Обучението и възпитанието се извършва по утвърдена от МОМН програма „Активността на детето в детската градина“. За индивидуалните занимания сме избрали учебните помагала на издателство „Анубис“ по система „Приятели“. От учебната 2013/2014 година въведохме за обучението по математика в предучилищна група системата JUMP MAT.

Екипът от учители и възпитатели прилага лично отношение и индивидуална работа с всяко дете според неговата емоционалност и нагласа на възприемане. Стимулира творчеството и инициативността у децата.

Ние работим за това Вашият работен ден да е пълноценен и спокоен. Вечер да ви посрещат грейнали и засмени очичките на Вашето дете. То да няма търпение да сподели за неговия изпълнен с игри и забавления ден, в които е научило нови неща за света, за цифрите, буквите и думичките на английски език. Да се похвали със своята рисунка или фигурка от пластелин.

 • Работим с малки групи от 6 до 8 деца.
 • Два пъти седмично имаме допълнителни часове музика.
 • Грижим се за здравето и физическото укрепване на децата:
 • - Провеждаме спортни занимания два пъти седмично със специалисти от спортен клуб „Пумпал”.
 • - Учим се да плуваме.
 • - През зимата организираме ски-училище.
 • - Играем много на открито през цялата година
 • Изучаваме английски език.
 • Имаме часове по народни танци.
 • Обогатявме нашата дейност с допълнителни занимания, които помагат на децата да проявяват инициативност и творчество.
 • Осигуряваме време за игри, защото децата учат играейки. Играта помага на децата да опознават света и да упражняват и изпробват определени модели на поведение.
 • Храненето на децата е много важно. Имат осигурени четири хранения. Сутрешна закуска, обяд и две междинни закуски в 10.30 ч. и в 16 ч. Храната е на кетъринг, съобразена с изискванията за пълноценно хранене на децата в предучилищна възраст. В 10.30 ч. закуската е плодове или зеленчуци. Голяма част от плодовте са отгледани в двора на детската градина.

Всяко дете идва със своята индивидуалност, навици, нужди. За нас е важно да го опознаем, да отговорим на неговите потребности. Основното е ДЕТЕТО ДА СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ, ЗАЩИТЕНО, ОБИЧАНО И ЩАСТЛИВО. Затова работим заедно с родителите, обсъждаме всички постижения и проблеми. Имаме изградена система за комуникация – „Каквото правим, го правим заедно”.

В Детска градина „Ян Бибиян” работим за това децата да израснат самостоятелни, мислещи и можещи.

 

През месец октомври в кв.Изток отвори врати, филиал на Детски учебен център „Ян Бибиян“. Целта ни е да отговорим на интереса на родители от близките райони за прием на деца от 1 до 5 годинки.

С радост съобщаваме, че след кратко прекъсване отново работи и ЗАНИМАЛНЯ „Ян Бибиян“ за деца от 6 до 12 години. Адресът ни е : ул. Фр. Жолио Кюри № 4.

Центърът  обитава  първия етаж на жилищна сграда. В  просторните и светли помещения са обособени две части – едната за деца от 6 до 12 години и другата за деца от 1 до 5 години. Всяка една разполага с по две зали  за занимания и самостоятелен санитарен възел. За децата от 1 до 5 години е осигурено и спално помещение. Разделени са на две възрастови групи: от 1 до 3 години и от 3 до 5 години.  На наше разположение има и двор, който предстои да бъде оборудван със съоръжения за игра.  По-големите деца, могат да се възползват от близостта на парка за разходки и  игри на открито в свободните от училище дни.

Центърът предлага целодневни и почасови занимания за децата от различни възрасти.

Организираме и допълнителни курсове:

ü    Курс „Ранно детско развитие“

ü    Курс „Йога за деца“

ü    Арт – работилница

ü    Театър:

 • за деца от 5 до 7 години
 • · за деца  от 7 до 10 години