ВЕНИКС ЕООД е шивашка фирма, налагаща собствена марка на производство. Предприятието е създадено през 2002 година. През годините фирмата се развива  като отваря фирмени магазини, закупува нови машини и разширява номенклатурата на произвежданите изделия.

Разчитайки на екип от квалифицирани специалисти, фирмата произвежда - моряшки тениски за пеленачета, моряшки бебешки роклички, поли, гащеризони, елечета,  моряшки бодита и ританки за кърмачета. Веникс е производител на лигавници, терлички и чорапки, които са 100% памучни и няма да дразнят нежната кожа на бебетата и дечицата.

 В духа на българските традиции и идентичност  Веникс разработва фолклорна "БЕБЕ" колекция от ризки , блузки и роклички с етно елементи.Специални нови модели бебешки бодита ще бъдат представени на изложението “Бебемания“.Материал:  100 % памучен кенар.Мека материя, подходяща за мъничетата.

В сайтът на фирмата www.venix.bg ще откриете ризи, туники и блузи за деца и възрастни. Имате възможност майка и бебе , син и баща да се премените в еднакъв етно стил!

 Фирма Веникс произвежда пижамки в бебешка и детска серия.Състав: 100% памучно трико. Разнообразие от цветове и модели – памучно бебешко боди с дълъг ръкав, поларено боди за сън, пижамки с дълъг или къс ръкав, ватирани топлички комплекти, осигуряващи спокойни нощи на децата.Моделиерите ни са предвидили възможност за широк отвор в горната част на бодитата, с цел лесно обличане и събличане, както и максимално удобство на родителите!

Специално за майките Веникс създава дамски нощници с 8 копчета,поставени за удобство при кърмене. Изработени в стандартна и макси серия от 100 % памук,подходящи и за бременни жени.

 Фирма Веникс шие халатчета, пончота и хавлии, изработени с моряшки елементи в бебешка и детска серия от хавлия с плътност 400 грама. Бебешката хавлиена пелена-перелина и детската хавлиена кърпа с качулка са възхитителни морски подаръци за всяко малко моряче и бъдещ капитан.Изработени в широка гама от цветове.Съставът е 100 % памучен хавлиен плат. Изделията попиват влагата от бебешката нежна кожа веднага.