Когато природата разкрива един нов път…

Историята на Лаборатории A-Derma започва преди повече от 30 години, когато през 1981г. влагат овес, с известно още от Древността приложение за грижа за кожата, в дерматологичен сапун. Няколко години по-късно, Овес Rhealba®е селектиран измежду 80 други сорта, заради специфични и уникални свойства.

 

 А-Derma e единствената дермокозметична марка на пазара, съчетаваща дерматологична експертиза и растителна натуралност, базирайки се на екстракти от Овес Rhealba® с доказана ефикасност и безопасност. 

 От семената на този бял овес, добит чрез биологично земеделие, Лаборатории А-Derma извличат ценни активни съставки, които успокояват и възстановяват раздразнената и ранима кожа, предпазват крехката и деликатна кожа. През последните години марката утвърждава позициите си, като използва и екстракт от Кълновете на Овес Rhealba®, младата надземна част на растението, добиващо се преди изкласяване, когато е в най-висока концентрация активни съставки с антииритативни и имунорегулаторни свойства.

 Ботаническата експертиза на Pierre Fabre дава възможност за задълбочени анализи и проследяване на цялата фитоверига при отглеждането на Овес Rhealba® в условията на Био Земеделие:

  • Без торове;
  • Нито пестициди или фунгициди;
  • Без ГМО;
  • С рециклиран органичен материал;
  • С ротация на културите

...и това се случва изключително и само в Югозападна Франция.

Опитът на Дерматологични лаборатории A-Derma позволява създаването на безопасни и ефективни продукти, които са дълбоко ценени от дерматолози, педиатри и потребители.

Всички продукти са формулирани с минимален брой съставки, със старанието, доколкото е възможно,  да са БЕЗ етерични масла,  БЕЗ оцветители, БЕЗ алкохол, и, разбира се, БЕЗ ароматизатори и БЕЗ парабени.

Серия PRIMALBA

СЪКРОВИЩЕ ОТ НЕЖНОСТ ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЛИКАТНАТА БЕБЕШКА КОЖА

Единствената дерматологична серия, създадена за деликатната бебешка кожа, съчетаваща: растителна натуралност, безопасност и удоволствие при употреба.

Серията PRIMALBA спазва стриктна Харта за дермо-педиатрична безопасност: хипоалергенни продукти, формули с минимум съставки, без алкохол, без етерични масла, без оцветители и без парабени. Продукти, предназначени за хигиена и грижа за здравата кожа на бебета и малки деца, с разнообразие от текстури и деликатен хипоалергенен аромат за удоволствие при употреба.

Фармацевтична лаборатория „Пиер Фабр” е основана през  1961г., от Пиер Фабр – френски фармацевт от Кастр. През 1969 г. с купуването на Лаборатории Klorane, Пиер Фабр поставя началото на концепцията за дермо-козметика. „Лаборатории Пиер Фабр” са исторически партньори на професионалистите в здравеопазването: фармацевти и лекари. Френската международна фармацевтична група е притежавана мажоритарно от „Фондация Пиер Фабр”. С признат обществен интерес, Фондация „Пиер Фабр” се посвещава на дейности, свързани с осигуряването на качествени медикаменти и грижи в най-слабо развитите страни, и не се включва директно в управлението на групата и нейните служители. „Лаборатории Пиер Фабр” създават и разпространяват иновативни продукти в областта на медицината, на семейното здраве и дермо-козметиката. Компанията е организирана около три допълващи се дейности: Лекарства, Здравеопазване, Дермо-Козметика. Концернът „Пиер Фабр” е представен с 44 филиала в света, с 10 000 сътрудници, третата водеща френска фармацевтична лаборатория, първа козметична лаборатория във Франция (марката Avène е доминираща в Европа, Китай и Япония). Лидер в изследването и произвеждането на растителни активни съставки чрез структурата – «Пиер Фабр Ботанически Експертиза». Компанията инвестира значително в R&D отдел – отдел за изследване и разработване на иновативни технологии при производството на медикаменти, дермо-козметика и растителни екстракти. Сертифицирани от международните регламентиращи органи,  заводите й притежават стандарт за качество, гарантиращ производство на безопасни и висококачествени дермокозметични продукти. Като създатели на понятието „Дермо-Козметика”, компанията създаваме и развива дермокозметичните продукти, разработени с фармацевтичната точност и взискателност, с която се разработват и лекарствата. По този начин се  предлагат специфични решения за различните нужди на кожата с индивидуален подход към конкретните потребности на пациента.

 Мисията на Лаборатории „Пиер Фабр” е цялостна грижа за човека –иновативни решения от здравето към красотата. Цел, която се реализира в сътрудничество  със здравните специалисти - доверените партньори на компанията по целия свят, непрестанно черпейки вдъхновение от природата и растенията и поставяйки фармацевтичната етика в центъра на дейността на фирма.Амбицията на компанията е да бъде международен незаменим участник в областта си:  да предлага глобален отговор за партньорите си, професионалисти в здравеопазването и техните пациенти.  Направеният  избор от нея е самостоятелното производство продуктите си, за да се гарантира качеството им чрез управление на цялата логистична верига: фитоверига, човешки ресурси, иновации, модерни технологии.

 Филиалът в България е основан през 2008г., с присъствие на продукти на българския пазар от 1996г, разпространявани тогава от местен дистрибутор. Към настоящия момент, в България „Лаборатории Пиер Фабр” са представени със следните марки: Eau Thermale Avène, A-Derma, Ducray, Galénic, Klorane, René Furterer, Pierre Fabre Santé и Pierre Fabre Oral Care. В „Пиер Фабр България” изключително  се разчита на хората, с които се работи, а те са близо 100. Офисите на фирмата са в пет града, които обхващат територията на страната, и по този начин се поддържа  постоянна връзка с клиентите. Работата е в абсолютно затворен цикъл – маркетинг, продажба, логистика и обслужване на клиента. Този начин на работа е доказал своята ефективност през годините. Най-голямата инвестиция е в хората. През годините във фирмата се създава един сплотен екип, който се развива постоянно.